Missä he ovat nyt: Vivi – Schmidt Communications

Missä he ovat nyt: Vivi

Missä he ovat nyt: Vivi • Kesto: 4 min.
Vivi tässä hei! Arkkitehtuurista, fonteista ja upeista käyntikorteista innostuja, musiikin, mustan kahvin ja aikaisten aamujen rakastaja. Ja mikä olennaisinta: Schmidt Communicationsin harjoittelija vuodelta 2016.
Päädyin S-Comille osittain sattuman kautta. Alkuvuodesta 2016 tuoreena turkulaisena ja työttömänä hain työkokeiluun painotalo Prigiin. Mielenkiintojeni kohteiden perusteella he kuitenkin kertoivat tietävänsä sopivamman paikan minulle, ja muutaman päivän kuluttua sainkin soiton Melina Schmidtiltä, S-Comin yrittäjältä. Olin uusi paikkakunnalla, ja S-Com vielä suhteellisen pieni toimija, joten en ollut kuullut heistä. Pääsin haastatteluun, jossa paikalla Melinan lisäksi oli silloinen asiakkuuspäällikkö (kaikilla meillä kolmella oli sattumalta tekonahkaiset housut jalassa). Toimistona toimi niihin aikoihin Melinan koti idyllisessä lähiössä. Olin mielettömän innoissani; pääsin työskentelemään ad-assistenttina, tyylikkäässä kotitoimistossa, osaavien ja intohimoisten ihmisten parissa!

Artesaanista graafiseksi suunnittelijaksi

Itse olin valmistunut ammattikoulusta tekstiili- ja vaatetusalan artesaaniksi keväällä 2015, mutta ollut jo ennen sitä varovaisen kiinnostunut graafisesta suunnittelusta. Erityisesti kuvittaminen ja taittotyöt kiinnostivat ja tuntuivat omalta jutulta. Ammattikoulussa olin hieman tutustunut Adoben ohjelmistoihin, joten täysin nollasta en siis lähtenyt. Jo ensimmäisenä päivänä S-Comilla osaamiseni täydentyi, kun opin CMYK:in ja RGB:n eron, tein pienen mainoksen asiakkaalle ja sain käsiini Typografian käsikirjan. Sain käyttööni MacBookin, kärsivällistä opastusta joka ikiseen asiaan josta kysyin, sekä ison kupin kahvia aamuisin toimistolle saapuessani. Työtoverit olivat ihanan räiskyviä ja suvaitsevia persoonia, joiden seurassa pystyi olemaan oma itseni ja työn ohella käymään elämän kriisejä läpi.
ad-assistentti harjoittelija
Kolmen ja puolen kuukauden aikana minut tutustutettiin Pantone-värikarttoihin, visuaalisiin identiteetteihin ja typografian maailmaan. Pääsin tekemään mainoksia verkkoympäristöön sekä perinteiseen printtimediaan, sisältöä sosiaaliseen mediaan, logoja ja kuvitustöitä, sekä valokuvaamaan. Minut otettiin myös mukaan asiakastapaamisiin sekä vierailulle yhteistyökumppaneiden yrityksiin. Kun työkokeilujaksoni aikana hain opiskelemaan ammattikorkeakouluihin, sain S-Comin tyypeiltä kaiken lisäksi henkistä tukea ennakkotehtäviin ja pääsykokeisiin (kiitos!). Sopivasti työkokeiluni päätyttyä kuulin heti seuraavalla viikolla päässeeni Turun AMK:n muotoilun linjalle.
Työkokeilujaksoni S-Comilla oli tehokas. Jossain vaiheessa olin tehnyt niin paljon layouteja, että havahduin kesken työpäivän ajattelemasta elämäni sen hetkisiä ajankohtaisia asioita objekteina, joita mielessäni sijoitin järjestykseen tyhjälle kaksiulotteiselle aukeamalle InDesignissa. Ja rakastin sitä! Päivät saattoivat venyä, mutta hauskassa ja ymmärtäväisessä seurassa se ei haitannut. Opin kolmessa ja puolessa kuukaudessa VALTAVASTI niin graafisesta suunnittelusta, kuin itsestänikin. Huomasin, että toisinaan hektinen mainostoimistoympäristö oli kaltaiselleni introvertille hieman liikaa, ja tajusin että freelancerina toimiminen sopii minulle paremmin. Kaiken kaikkiaan työkokeilujaksoni oli ihanan hurja ja opettavainen vuoristorata.
Tällä hetkellä olen siis toisen vuoden muotoilun opiskelija, ja painopisteeni on tekstiilisuunnittelussa. Viime syksynä perustin myös toiminimen AAVAN, jonka alla teen graafista suunnittelua freelancerina. Erityisen mielelläni teen pieniä vesivärikuvituksia. Freelancer-toimintani on ollut toistaiseksi vielä pienimuotoista, koska haluan keskittyä opiskeluun, mutta onneksi kesällä tulee olemaan aikaa tehdä töitä. Jo muutama kuukausi S-Comilla antoi huikean hyvät edellytykset omalle toiminnalle, ja muotoilun opiskelujen kautta kokemusta on tullut lisää. Paljon on vielä opittavaa, mutta viimeisen kahden vuoden aikana ainakin suunnitelmani ovat selkeytyneet; tähtään tilanteeseen, jossa voisin elättää itseni tekstiilisuunnittelulla sekä graafisella suunnittelulla, tehdä molempia tasapuolisesti ja paljon (mieluiten Tukholmassa).
vivi aavan graafinen suunnittelija
Tuleville Schmidt Communicationsin harjoittelijoille voisin vielä tiivistää, että kyseisessä yrityksessä pääsee todellakin tekemään muutakin kuin (kliseisesti sanottuna) keittämään kahvia. Ja vinkkinä; omistautuneisuus palkitaan ja positiivisella asenteella pääsee pitkälle!
– Vivi
P.S.
Minut löytää tietenkin instagramista:
AAVAN: https://www.instagram.com/aavan.ai/
Henkilökohtainen: https://www.instagram.com/vivixingrid/
TallennaTallenna
TallennaTallenna
TallennaTallenna
TallennaTallenna
TallennaTallenna
TallennaTallenna
TallennaTallenna
TallennaTallenna
TallennaTallenna
TallennaTallenna
TallennaTallenna
TallennaTallenna

Leave a Reply

Close Menu