Perunatehtaalta mainostoimisto S-Comin ykkösgraafikoksi – Schmidt Communications

Perunatehtaalta mainostoimisto S-Comin ykkösgraafikoksi

Ykkösgraafikko • Kesto: 2 min.

“Moro, help us. Tarvitaan erittäin edustava entinen opiskelijamme messuille haastatteluun. Please pelase please.”

Tällaisen viestin sain Turun ammatti-instituutista, lähettäjänä entinen opettajani ja suuri innoittajani, tyyppi ketä on aina tsempannut minua. Viestin luettuani mietin, että no hitto, mikä ettei, kuinka suuri kunnia olikaan tulla pyydetyksi. Lisäksi mietin, että olisi niin huippua, jos joku kuuntelijoista saisi mun stoorista potkua omien opintojen aloittamiseen. Haastattelu pidettiin Turun Messuilla TS Olohuoneessa ja aiheena oli ammatinvaihto aikuisena, aihe josta mä tiedän kun tiedänkin yhtä sun toista. Tässä siis Geen tuhkimotarina – eli kuinka perunatehtaan linjatyöntekijästä kuoriutui mainostoimisto S-Comin ykkösgraafikko. 

TS Olohuone Suomi100 Turun Messut

Historia

Taustastani sen verran, että olen suorittanut aikuiskoulutuksessa työn ohella kaksi tutkintoa. Ensimmäinen oli Turun ammatti-instituutin liiketalouden perustutkinto, valmistuin toimisto- ja talouspalveluiden merkonomiksi vuonna 2013. Kyseinen koulutus antoi hyvän pohjan ja teinkin vuosia toimistotöitä.

Olen tehnyt yli 10-vuotisen työhistoriani aikana oikeastaan jos jonkinsorttista duunia, hah. Kesätöitä koulun ohella mansikkamyyjänä, lasten leirillä keittiöapulaisena ja kahvilatyöntekijänä. Aloitin vuonna 2006 Suomeen muutettuani tehdastyöntekijänä Etelä-Pohjanmaalla, vuonna 2007 muutettuani Turkuun etenin sairaala-apulaisesta muutaman muun duunin ja mutkan kautta perintäasiantuntijaksi ja kuntokeskusvastaavaksi. You name it, I did it!

Kohti media-alaa, mainostoimisto täältä tullaan!

Pitkäaikainen (lue: ikuinen) polte graafiselle alalle sai minut hakeutumaan uudelleen opiskelemaan julkaisugraafikko-koulutukseen. Heti koulutuksen alettua prässäsin itseni mainostoimisto S-Comille harjoitteluun – olin päättänyt, että se on ainoa oikea mesta mulle. Harjoittelussa sain ekasta päivästä lähtien tehdä ihan oikeita asiakastöitä, imin itseeni kaiken tiedon, mitä irti lähti. Ja tänä vuonna suoritinkin media-alan ammattitutkinnon. Valmistuttuani ja harjoittelun päätyttyä Mel pyysi mut duuniin S-Comille.

 
Mainostoimisto S-Comin graafikot

Klisee?

Kenties tästä tuli fiilis, että mulla on ollut tosi iisii ja kaikki on taianomaisesti sujunut ihan kuin itsestään. Usko pois, tuuri tai onni on ollut todella kaukana mun polulta. Olen pistänyt itseni likoon jokaista solua myöten, muutin 16-vuotiaana vieraaseen maahan ja rakensin kaiken nollasta. Olen tehnyt paskaduunia ja äärettömän pitkää päivää, samalla opiskellut, jotta nyt voin sanoa, että ei kiitos enää. Jotta nyt voin elää nauttien ja tehden just sitä mun omaa juttua, mun unelma-ammatissa. Ja mikä parasta, työssäni mahdollisuudet ovat loputtomat, aina on jotain uutta ja jännää – juuri siksi jumaloin tätä.

Yksi neuvo

Kerroin tämän samaisen stoorin haastattelussa ja sen jälkeen annoin kuuntelijoille oikeastaan yhden neuvon. Ja se on seuraava: “Tee se! Uskalla! Laita itsesi likoon, ole riittävän itsekäs ja saavutat just sen, mitä haluat, mistä eniten haaveilet! Todennäköisesti saat aikaiseksi jopa paljon enemmän, kuin edes osasit kuvitella. Eletäänhän täs itseämme varten, eiksje. Go for it, dare to dream big and make it real!”

Coming soon

Minulta voit jatkossa(kin) odottaa sekalaista selektiota duunijutuista ja vapaa-ajastani, lisäksi tulossa mm. tuotetestauksia äärimmäisissä tositilanteissa ja muita satuiluja. Stay tuned! Superduper huippua kun olet mukana, kiitos 😉
Paljon tsemppiä syksyyn ja kaikkeen, mihin ikinä päätätkin ryhtyä,
Gee 

This Post Has 4 Comments

  1. Olen onnellinen, että pääsin seuraamaan Geen onnistumisen polkua läpi. Noh läpi kun läpi, se PN vasta alkua. Erittäin kova tyyppi, tsemppiä sinulle!

    1. Iik, ihanaa, kiitos paljon Anna Z! Niin huippua kun olen saanut tutustua sinuun, mahtava koulutoverini! On ollut siistiä huomata muutenkin kuinka huikeita tyyppejä mun elämässä onkaan, olen todella kiitollinen siitä! Kaikkea hyvää sulle / Gee

  2. Ihana kirjoitus Gee!! Ei olla koskaan puhuttu keskenämme koulutustaustoista niin oli tosi mielenkiintoista lukea siitä. On upeaa, kuinka sinusta huokuu se tahto olla hyvä ja kehittyä. Olet rohkea ja taitava nainen, ihana Gerda ❤

    1. Oi kiitti todella paljon! Totta muuten, ei ole tosiaan ollut juttua näistä, ja pakko kyllä myöntää, että oli aika kivuliasta kirjoittaa historiastani. Harvoin tuon itseäni esiin muutenkaan ja aina vaan miettinyt, että ketä kiinnostaa. Mutta tässä duunissa elän unelmaani ja se jos joku on hyvä syy raottaa sitä polkua, mitä pitkin olen tähän päässyt. Hyvä me, hyvä meidän joukkue! <3 / Gee

Leave a Reply

Close Menu